Onze school is één van de 16 scholen behorend tot de Stichting VCO Oost Nederland. Het VCO is een bestuur van Christelijke basisscholen in Enschede, Losser, Overdinkel, Glanerbrug, Haaksbergen, Neede en Eibergen..

Onze centrale hal is ingericht op het Dalton-principe van zelfstandig (samen) werken in groepjes en/of in stilte. Onze leerlingen kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen wijze hun weektaak maken en hebben de keuze dit in of buiten het klaslokaal te doen. Op die manier wordt hun zelfstandigheid bevorderd.

We hebben de beschikking over ruime lokalen met goede ventilatie en veel licht. Er is een spreekruimte en er zijn werkruimtes voor directie en interne begeleiding. Hier kan ook extra hulp aan kinderen gegeven worden.

Het schoolplein biedt onze leerlingen voldoende uitdaging. Met diverse speeltoestellen, een zandbak en een voetbalplek kunnen onze leerlingen optimaal spelen en bewegen tijdens de pauzes. Het schoolplein is omheind en kinderen ervaren deze speelplek dan ook als “hun plein’.

Het schoolplein is ingericht volgens de BeweegWijs methode die het voor de leerlingen mogelijk maakt in verschillende “zones” te spelen.

We hopen dat u met de informatie op onze website alvast een goede indruk krijgt van CBS de Zevenster en verwelkomen u en uw kind(eren) graag op onze school!