Wij zijn een Dalton school. Dit betekent dat ons onderwijs gestaafd is op de Dalton kernwaarden zelfstandigheid, vrijheid & verantwoordelijkheid, samenwerken, reflectie en effectiviteit.

Wij kijken wat een kind kan en vandaar uit helpen wij het kind zich verder ontwikkelen. Onze keus voor het Daltononderwijs is gebaseerd op onze visie op mens & maatschappij in het algemeen en op kinderen in het bijzonder. Onze maatschappij ondergaat een voortdurende ontwikkeling en het is belangrijk dat we met ons onderwijs blijvend op deze ontwikkeling inspelen. De huidige maatschappij vraagt mensen die zelfstandig kunnen werken, hun taken goed kunnen plannen en goed kunnen samenwerken. Mensen die initiatief tonen, ondernemend zijn en zich bewust zijn van hun eigen kunnen en hierop hun keuzes in het leven kunnen maken.

Daarom is onze missie dat kinderen “fearless human beings” zijn, aan het einde van de basisschool. Wij stimuleren iedereen boven zichzelf uit te stijgen en grenzen te verleggen. Belangrijke thema’s daarbij zijn: uitdagingen durven aan te gaan, fouten durven maken en veerkrachtig zijn. Om dit te bereiken krijgen de kinderen in grote mate regie over hun eigen leren en keuzevrijheid in hoe ze willen leren. Dit doen we niet alleen, maar juist samen met elkaar en onze omgeving. Wij leiden kinderen op tot denkende doeners, bewust van hun eigen plek in de wereld.