De Zevenster is een kleinschalige Christelijke basisschool voor Dalton onderwijs in de wijk Twekkelerveld in Enschede.

Als Daltonschool vinden wij het belangrijk dat onze kinderen opgroeien tot ‘fearless human beings’ (mensen zonder vrees). Op de Zevenster komen alle kinderen tot hun recht. Of ze nou heel makkelijk leren of juist extra ondersteuning nodig hebben.

Wij stimuleren kinderen boven zichzelf uit te stijgen en grenzen te verleggen. Maar bovenal bieden we kinderen een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen. Waar ze fouten durven maken en ook durven excelleren. Waar hun interesses serieus worden genomen en waar ze veel kunnen spelen en bewegen. Kortom; waar ze elke dag met plezier heengaan.

Ons onderwijs wordt zoveel mogelijk thematisch aangeboden. Kinderen werken vanuit (veel) vakgebieden aan het thema en ervaren dat alles met elkaar in verbinding staat.

De Zevenster staat midden in de wereld, daarom spelen levensovertuiging, etniciteit of seksuele geaardheid geen rol bij toelating.

Iedereen is hier welkom, wel vragen we aan ouders onze christelijke waarden en normen te respecteren. Dit wordt tijdens de aanmelding met ouders besproken.

Elkaar ontmoeten vinden wij belangrijk. Ouders, kinderen en leerkrachten komen elkaar tegen, we gaan met elkaar in gesprek en luisteren naar elkaar. We spelen en leren samen, van elkaar en met elkaar. Je mag bij ons jezelf zijn.

Samen met de kinderen gaan we opzoek naar kwaliteiten en talenten en leren we dat je niet bang hoeft te zijn om fouten te maken dit noemen we de ‘growth mindset’.