De Zevenster is één van de 15 scholen behorend tot de Stichting VCO Oost Nederland. Het VCO is een bestuur van christelijke basisscholen in Enschede, Losser, Overdinkel, Glanerbrug, Haaksbergen, Neede en Eibergen.

Onze school de Zevenster is een kleinschalige christelijke basisschool voor Dalton onderwijs in de wijk Twekkelerveld in Enschede. We werken en leren in een prettig gebouw dat aan de eisen van deze tijd voldoet.

De centrale hal is ingericht op het Dalton-principe van zelfstandig (samen) werken in groepjes en/of in stilte. Onze leerlingen kunnen in hun eigen tempo en op hun eigen wijze hun weektaak maken en hebben de keuze dit in hun lokaal te doen of daarbuiten in kleine groepjes of geheel zelfstandig. Op die manier wordt hun zelfstandigheid bevordert evenals het samenwerken.

We hebben de beschikking over ruime lokalen met goede ventilatie en veel licht. Er is een spreekruimte en er zijn werkruimtes voor directie en interne begeleiding. Hier kan ook extra hulp aan kinderen gegeven worden.

Het schoolplein biedt onze leerlingen voldoende uitdaging. Met diverse speeltoestellen, een zandbak en een voetbalplek kunnen onze leerlingen optimaal spelen en bewegen tijdens de pauzes. Het schoolplein is omheind en kinderen ervaren deze speelplek dan ook als “hun plein’.

Het schoolplein is ingericht volgens de BeweegWijs methode die het voor de leerlingen mogelijk maakt in verschillende “kleuren” te spelen.